IBOLYA TANÖSVÉNY TANULSÁGAI

Nemrégen költöztünk a Tisza parton egy mesés kirándulóhelyre. A folyó közelsége mellett az ártéri erdőben kanyargó tanösvény is csak egy ugrásra van tőlünk. Minden együtt van itt, amit szeretek: csend, béke, víz, erdő és nagy kedvenceim, a madarak.

Hetente kétszer- háromszor biztosan lemegyek. Hol biciklivel, hol gyalogosan, remélem, egyre gyakrabban futva rovom az utakat. Közben észrevétlen szellőzik ki a fejemből minden gond, s tudok nyitott szívvel és szemmel figyelni nemcsak a környező szépségekre, hanem befelé, önmagamra is.

Ugye, milyen fontos, hogy időnként magunkba nézzünk?

Nekem ezt tanulni kell, sokkal jobban érdekelnek azok az emberek, akik körülvesznek, hajlamos vagyok magamra kevésbé figyelni. Hát itt igazán elmélyedhetek a gondolataimban, csak néha zökkent ki egy mellettem elkarikázó biciklis, vagy egy felém nyargaló kutyus. Ezek az utak otthonról, hozzám vezetnek.

Remélem, lesznek közös útjaim Veled is!

Ma igyekeztem kicsit sportosan végigjárni egy órát a tanösvényen. Szóval kiléptem, ahogy csak a tegnapi eső után lehetett. Közben eszembe jutott egy afrikai közmondás:

Ha gyorsan akarsz menni, menj egyedül; ha messzire akarsz menni, menj másokkal!

Vannak napok, amikor egyedül járok én is, és örülök ennek, mert magamhoz szabom a teljesítményemet, megállhatok egy kicsit fényképezni, gomba után kutatni, bekukucskálni egy faüregbe. Persze ilyenkor az eltervezett sportolásból nem lesz semmi! De ki kéri számon rajtam? Magammal általában könnyen elsimítom az ilyen kisiklásokat : )

Teljesen más a helyzet, ha társam akad. Ha vendég jön hozzánk, igyekszem elvinni egy kis sétára. Az idők folyamán szenvedélyesen megszerettem ezt a helyet, s szeretném mindenkinek megmutatni, megosztani velük is az élményt! Mennyivel értékesebbé válik minden perc, ha együtt töltjük! Megmutatom Útitársamnak, amit már megismertem és fontosnak tartom, hogy Ő is lássa. Séta közben sok újat tanulok tőle én is. Egymáshoz igazítjuk a lépteinket, figyelünk egymásra, beszélgetünk. A legjobb módja, hogy megismerj és megszeress egy embert, ha egy cél felé, egy úton haladtok. Talán Ő olyan értékeket fedez fel út közben, amik mellett én elsétáltam eddig. Talán magamtól nem mennék tovább, de az Ő kedvéért én is kitartok. Talán Neki tűnik fárasztónak a kirándulásunk, de én biztatom, mert ismerem az utat, amin végig kell mennünk, és tudom, hogy képes rá és a végcél nincs is olyan messze, mint hinné.

Lassan kibontakozik a párhuzam a tanösvény és a Foreverben végzett munkám között. Igen ezt is naponta járom, végzem. Igen, szenvedélyesen szeretem. Igen, van célom, és elérem azt. Igen, élvezem minden percét, amit barátokkal, új emberek megismerésével tölthetek el.

Természetesen ez az út nyitott mindenki számára, elindulhatsz rajta Te is bármikor! Együtt messzebbre jutunk, mint ha magányosan járnánk. Van tapasztalatom arról, merre vezet a jó út, milyen tempót tarts, hogy sikeresen a célba érj. Vannak vezetőink és társaink, barátaink, akik velünk tartanak, irányt mutatnak.

Te mikor lépsz rá erre az útra? 

Küldetésünk

Olyan világlátást, életmódot, hosszú távú elköteleződést képviselünk, amely garanciája az egyéni kiteljesedésnek, közösségi értékeknek. Emberi kapcsolatokat, bizalmat, kötődést építünk.
Légy csoportunk része, köss új barátságokat, fedezzük fel együtt, hogyan lehetsz testben és lélekben egész, és önbizalommal teli!

Változz és változtass velünk!

Kapcsolat

Kérdéseddel, észrevételeddel kérjük írj nekünk!

Ügyfélszolgálatunkat itt érheted el.

Hétköznap 9-16 óráig hívd a +36-70/413-5656 telefonszámot.

Keress minket itt is:

image4 image1 image3 image2